Kacsazsíros, héjában sült krumpli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Zöldség, Csőben sült, Meleg Hozzávalók 4 személyre:
Az apró szemű krumplit többször alaposan mossuk meg. A héját nem kell lekaparni, mert ha megsült, attól lesz finoman roppanós. Tegyük az újkrumplit egy kerámia tepsibe (ha nincs a sima is jó) locsoljuk meg a felolvasztott kacsa vagy libazsírral, ízlés szerint sózzuk és süssük 180-200 fokon puhára. Aki szereti, tehet mellé, néhány fej hagymát, nagyon finom az is. Ha puha, forgassuk össze a felaprított petrezselyemzölddel. Én nem rontom el semmi hússal! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||