Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Francia burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kivajazott tepsibe terítjük. A tojássárgájával el­kevert, sózott tejszínnel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben ad­dig sütjük, amíg a tejszínt magába nem szívja, és a teteje aranybarna nem lesz.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)