Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Zöldbab saláta, hagymával

A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. ... tovább

Szőlőleves hidegen

A leszemezett szőlőt felöntjük 4 deci vízzel, a borral és beleszórjuk a fűszereket. Tíz percig forraljuk, majd botmixerrel összezúzzuk és átszűrjük. Behabarjuk a tejszínben elkevert keményítővel és újraforraljuk. Hagyjuk ... tovább

Palacsinta flódni

A tejet felforraljuk 10 deka cukorral, majd a felét a citromhéjjal elkevert darált mákra, a másik felét a fahéjjal ízesített őrölt dióra öntjük. A lereszelt almát, a megmaradt cukorral és a borral sűrűre főzzük. A palacsintákat ... tovább

Csípős paradicsomszósz grillhúsok mellé

A forró olajra dobjuk a fűszereket, majd egy perc múlva a félfőre vágott hagymát és megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos részét kinyomjuk. Hozzáadjuk a hagymához, a zúzott fokhagymával és az elfelezett paprikával ... tovább

Tábori rakott burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva felszeleteljük. A zöldségeket és a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük. Két rétegű alufólia lapra terítjük a szalonna felét, rárakjuk a burgonya felét, ... tovább

Szüreti lilakáposzta saláta

Az olajat felmelegítjük és a köménymagot kipattogtatjuk rajta, majd hűlni hagyjuk. A kitorzsázott káposztát besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd leöntjük az olajból, ecetből és mézből kevert öntettel. Néha ... tovább

Bográcsgulyás marha és sertéshúsból

A húst összevágjuk 2 cm-es kockákra (a tarját helyettesíthetjük oldalassal, hogy csontos húst is tegyünk bele, a csont íze-zamata miatt!). A hagymát megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és a kis kockára vágott ... tovább

Csokis szalámi

Egy fazékba beleöntjük a tejet, cukrot, a kakaót, a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, az apróra vágott diót és a rumaromát, majd belekeverjük, az ... tovább

Lebbencses köles

15 dkg füstölt szalonnát kisütünk, ha kész, kiszedjük. Bele teszünk a szalonna zsírjába 20 dkg kölest, kifakasszuk, ha már fehéredik és gőzt lök, akkor jó, utána 15 dkg vöröshagymát bele vágunk, ne nagyon apróra és egyből ... tovább

Töltött alma

A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat. A megtisztított almák ... tovább