Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lebbencses köles

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Tészták, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg lebbencs 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
15 dkg füstölt szalonnát kisütünk, ha kész, kiszedjük. Bele teszünk a szalonna zsírjába 20 dkg kölest, kifakasszuk, ha már fehéredik és gőzt lök, akkor jó, utána 15 dkg vöröshagymát bele vágunk, ne nagyon apróra és egyből a lebbencset is és így is forgatjuk amíg a hagyma üveges nem lesz. Utána hozzá a víz, kb 8 dl víz, só – bors , őrölt paprika, de lehet bors helyet borsika füvet használni. A végén a kisült szalonnát visszarakjuk, így tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)