A zsíron pároljuk meg a hagymát, ha megpuhult szórjuk rá a pirospaprikát és egy átkeverés után, öntsük fel vízzel. Körülbelül egy negyednyivel többel, mint amannyi levest szeretnénk. Amíg felforr, tisztítsuk meg és filézzük ki ... tovább
A túrót áttörjük és elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A masszából, a felhevített vajon, palacsintánál kisebb, de ... tovább
A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát és a sót. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy kiskanál segítségével galuskákat formálunk és forrásban ... tovább
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd belekeverve a cukrot és a sót, összegyúrjuk az élesztős tejben elkevert tojással. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat. Langyos ... tovább
A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább
Először a ragut készítsük el. A felhevített olajon a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, morzsás állagúra dolgozva, enyhe barnulásig sütjük. ekkor hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az almareszelőn lereszelt ... tovább
A felhevített zsíron a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst jól átpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadva és a fűszereket rászórva, fedő alatt, kis lángon tovább sütjük. Ha szükséges kevés ... tovább
Egyszerű recept a maradék csirkepaprikás felhasználására, de el is készíthetjük a csirkét. Nagyszerű vendégváráshoz, hiszen előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben félpuhára ... tovább