Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gabi kedvenc linzere

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 késhegynyi szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12.5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
12.5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
12.5 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
igény szerint baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, összegyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben fél-egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk és hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztakorongok felét középen is szúrjuk ki. A lyukas korongokat kenjük le a tojásfehérjével és szórjuk meg a durvára vágott dióval. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt a tészta két-két lapot baracklekvárral ragasszunk össze és a középső üregbe is töltsünk.
Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)