Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós palacsintalepény kapros tejföllel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrót áttörjük és elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A masszából, a felhevített vajon, palacsintánál kisebb, de vastagabb lepénykéket sütünk. A kaprot finomra vágjuk és a tejfölbe keverjük, ízlés szerint sózzuk. A forró lepényekhez hidegen kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)