Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hortobágyi rakott tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

Hortobágyi rakott tészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkepaprikás a rakott tésztához
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 egész csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hortobágyi rakott tészta
Egyszerű recept a maradék csirkepaprikás felhasználására, de el is készíthetjük a csirkét. Nagyszerű vendégváráshoz, hiszen előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük, a sütőben is puhul még! Elkeverjük a tejfül felével és a csirkemasszával, majd tepsibe simítjuk. A megmaradt tejfölt a tetejére kenjük. 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük.

Csirkepaprikás a rakott tésztához
Egyszerű recept a maradék csirkepaprikás felhasználására, de el is készíthetjük a csirkét. Nagyszerű vendégváráshoz, hiszen előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.
A csirkét tisztítás, megmosás után darabokra vágjuk. (Az aprólékot tegyük el a mélyhűtőbe vagy főzzük meg levesnek). A húsdarabokat megsózzuk. A vöröshagymát tisztítás után, finomra vágjuk, majd az apró kockákra vágott és kiolvasztott szalonnán üvegesre fonnyasztjuk. A húsdarabokat kissé lepirítjuk a hagymás zsíron, majd a lángról levéve belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 dl vizet és visszatesszük a lángra. Hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Fedő alatt, időnként megkeverve puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, egy-két evőkanál forró vízzel pótoljuk. A végére sűrű szaftja maradjon. Hagyjuk langyosra hűlni és húsdarabokat kivéve, lebőrözzük és kicsontozzuk. A levével együtt húsdarálón áteresztjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)