Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tabbak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
60 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
1 evőkanál kebab fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kissé zsírosabb borjúhúst ledaráljuk a fokhagymával és két fej vöröshagymával, majd a paradicsompürével, a fűszerkeverékkel, 3 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózva, borsozva jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, az uborkagyalun legyalult burgonya felét beleterítjük, sózzuk, borsozzuk, majd rásimítjuk a húsmasszát és befedjük, a maradék burgonyával, ismét fűszerezzük, majd alufóliával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, fél órára. A fóliát levéve rászeleteljük a maradék hagymát, a zöldpaprikát, végül a paradicsomot. megcsepegtetjük olajjal és visszatoljuk a sütőbe, még fél órára. Tálalás előtt 10 percet pihentessük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)