A felhevített olajban pirítsuk át a finomra metélt hagymát, dobjuk bele a kis kockára vágott csirkemellet, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, majd a tejföllel fokozatosan felöntve főzzük puhára. Végül keverjük bele a sajt felét. A ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a reszelt sajttal, végül hozzágyúrjuk a sóval, a tojássárgájával és a szalalkálival elkevert tejet. Késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval feldaraboljuk. A felkevert tojásfehérjével ... tovább
A burgonyát héjában főzzük meg vagy használjunk megmaradt főtt burgonyát, a lényeg, hogy burgonyanyomón törjük át. Az élesztőt, a tejet, egy evőkanál lisztet és a cukrot keverjük el, hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit, a ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a sóval és a vaníliáscukorral. Belekeverjük a túrót, a tejfölt és a darát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Vajjal kikent, ... tovább
Az olvasztott vajat elkeverjük a darált keksszel és egy tortaformába öntjük, elegyengetjük kissé, majd lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém.
A túrót áttörjük és simára keverjük a joghurttal és porcukorral. ... tovább
Egy lehetőleg másfél kilós, természetes tartású csirkét válasszunk. A csirkét mindenhol, a bőre alatt is, kenjük be a vaj kétharmadával. Sóval és borssal hintsük meg, szintén kívül-belül. A fokhagymákat vágjuk keresztben ... tovább
A tökmagot szárazon megpirítjuk, majd a harmadát félre tesszük. A többit durvára törjük. Fél deci vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. Tálba öntjük, majd a sót, a lisztet, a morzsolt vajat, egy ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpároljuk, majd a csirkekockákat fehéredésig sütjük rajta. Belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Közben ... tovább
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Összegyúrjuk a többi liszttel, az olajjal, sóval, két tojással és a kefírrel. Kb. egy óra alatt, langyos helyen, betakarva, ... tovább
Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és ... tovább