| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 6 db körte | 53 | 0.4 | 0.3 | 12 | 2.8 | 0 |
| 2 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 evőkanál búzadara | 0 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 1 pohár tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 evőkanál barnacukor | 391 | 0 | 0 | 97.4 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 50 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a sóval és a vaníliáscukorral. Belekeverjük a túrót, a tejfölt és a darát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Vajjal kikent, morzsával kihintett tepsibe simítjuk. 170 fokos sütőben tíz percig sütjük, majd a hámozott, felezett körtékkel kirakjuk és meghintjük a barnacukorral. Fél órára toljuk vissza a sütőbe. Langyosan vágjuk kockára.