Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemelles-parmezános tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Tészták, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban pirítsuk át a finomra metélt hagymát, dobjuk bele a kis kockára vágott csirkemellet, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, majd a tejföllel fokozatosan felöntve főzzük puhára. Végül keverjük bele a sajt felét. A tésztát, előírás szerint főzzük félpuhára, forgassuk össze a csirkés raguval. Borítsuk a vajjal és zsemlemorzsával kihintett sütőformába. A maradék sajttal meghintve süssük barnulásig, a 175 fokra előmelegített sütőben és tíz percig pihentetve, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)