Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Csülkös bableves káposztával

A csülköt puhára főzzük, majd a levét félretéve, a csülköt felkockázzuk. A babot előírás szerint beáztatjuk. Egy evőkanál zsíron a felaprított zöldségeket megpirítjuk, és a babot hozzáadjuk. Két órát főzzük, elkeverjük ... tovább

Sült húsos baguette

A sült hús zsiradékán átpirítjuk a félkarikára vágott pórét és a felkockázott paprikát. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A kis kockára vágott húst belekeverve langyosra hűtjük és a ... tovább

Sajtos-paprikakrémes csirkemell baconban sütve

A baconszeletekkel kibélelünk egy sütőformát, úgy, hogy majd a tetejére vissza tudjuk hajtani. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük. A tejfölbe keverjük a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és ... tovább
cimkék

Mézes-chilis csirkenyárs

A csirkemellet kicsontozzuk, majd csíkokra vágjuk. Sóval és borssal meghintjük és fél órát pihenni hagyjuk. A pác többi hozzávalóját botmixerbe tesszük és átzúzzuk. A csirkemellcsíkokat, S alakban, a beáztatott pálcikákra ... tovább

Fetás zöldsaláta

A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a ... tovább

3 húsos babgulyás bográcsban

A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát ... tovább

Zöldséges csirkecurry

A csirkecombot kifilézzük és kockára vágjuk. A paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra szeljük. A gyömbért és a répát lereszeljük. A zöldbabot ujjnyira metéljük. A felhevített olajon megpirítjuk a fűszereket, ... tovább

Vendégváró fasirtgolyók

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és ... tovább

Fehérsajtos saláta

Az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk. A fetát a hozzávalókra tördeljük, majd sózzuk és borsozzuk. Citromlével és olajjal megcsepegtetve összeforgatjuk. Frissen tálaljuk. ... tovább

Tejfölös csülkös bableves

A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban. Másnap, a ... tovább