Melegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve, bő olajban süssük ropogósra.
A felesleges ... tovább
A hozzávalók mennyiségét apró kockára vágva kell érteni. A kagylókat megsikáljuk, a szakállkájukat kitépjük és a nyitottakat kidobjuk. Vastagfalú, lefedhető serpenyőben fél deci vizet felforralunk. A kagylót beleszórjuk, majd ... tovább
A finomra vágott hagymát és a chilit pároljuk át az olajon, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a füstölt paprikát, végül forgassuk bele a garnélát. Néhányszor megkeverve, addig süssük, amíg a rákok szép ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg, majd a kimagozott paprikával, a kimagozott uborkával, a mentalevelekkel és az újhagymával vágjuk egészen a apróra. Keverjük össze hozzávalókat és hűtsük be.
Tálaljuk a tapas részeként vagy grillhúsok ... tovább
A sóval, babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára burgonyát. Szűrjük le, majd kidobva a fűszereket, szikkasszuk pár percig. Törjük át, majd sóval, borssal ízesítve, adjunk hozzá annyi olajat, hogy ... tovább
A szépen megformázott őzcombot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajban körbesütjük. A beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot, a bort, mellédobjuk a fokhagymát és feldarabolt hagymát. ... tovább
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd, a kis kockára vágott, paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott ... tovább
Daraboljuk fel a csirkecombot, szárnyból is isteni, majd dörzsöljük be a lime kicsavart levével. Tegyük egy mély tálba a zúzott fokhagymát, a Worcestershire szósz és a barnacukor felét, keverjük bele a sót, a borsot, végül a ... tovább
A felszeletelt halat hintsük meg sóval és borssal, majd pácoljuk be fél órára a citromlébe. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, chilit és a lereszelt gyömbért. Szórjuk bele az őrölt római köményt, ... tovább
A hozzávalókat, a garnéla kivételével tegyük botmixer poharába, majd keverjük sima péppé. A megtisztított garnélákat keverjük össze a páccal és tegyük hűtőbe, egy jó órára. A garnélákat, mérettől függően, ... tovább