Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges őzcomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
10 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
10 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg őzcomb 102 20.8 1.9 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szépen megformázott őzcombot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajban körbesütjük. A beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot, a bort, mellédobjuk a fokhagymát és feldarabolt hagymát. Hideg sütőbe toljuk és 180 fokra állítva a sütő hőmérsékletét egy órát pároljuk. Közben a zöldségeket feldaraboljuk és felhasználás előtt sóval, borssal és a kakukkfűvel összeforgatjuk. Kivesszük a tálat a sütőből és a zöldségeket a hús köré szórjuk, betakarva a baconszeletekkel. Még további egy órát pároljuk. A húst, felszeletelve, a zöldségágyra tálaljuk.
Nagy étkűek burgonyafánkot vagy krokettet kínálhatnak hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)