A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat ... tovább
Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd hozzákeverjük a bőrével együtt kockára vágott csülköt. Tegyük bele a csontot is. Csendes tűzön, kevergetve süssük, amíg a levét kiengedi. Dobjuk bele a babérlevelet, a ... tovább
A krumplit lereszeljük, és az áttört májjal, a majoránnával és a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, borssal összegyúrjuk. 2 liter vizet felforralunk, sót, egy evőkanál paprikát és két kocka húsleves alapét ... tovább
Az élesztőt egy deci cukros vízben felfuttatjuk. A sonkát és a zöldségeket kis kockára vágjuk, majd az olajban kissé megfuttatjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet és a burgonyát, az élesztővel és a kefírrel, ízlés szerint ... tovább
A felforrósított zsíron átsütjük az apróra kockázott szalonnát, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és megpirítjuk. Fehéredésig sütjük rajta a feldarabolt csirkét, majd rászórjuk a felkarikázott répaféléket és ezekkel is ... tovább
A zsír felén megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd rádobjuk, az apró kockára vágott paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Zsírjára sütjük, a lángról levesszük. A zsír másik felében, a kis kockára vágott májat ... tovább
A csirkemellet vágjuk kockára, majd forgassuk át a liszt, bors, só, pirospaprika és a zúzott fokhagyma keverékében. Süssük át a felforrósított olaj-vaj keverékében. Szedjük ki szűrőkanállal, majd tegyük félre. A ... tovább
Tegyük botmixer poharába a paradicsomot, a fokhagymát, a zellert, a mézet, a citromlét és a fűszereket, majd zúzzuk össze. A chorizo kolbászról húzzuk le a bőrét és daraboljuk fel. A felhevített olajban süssük meg, majd ... tovább
Nagyszerű módja a maradék főtt rizs felhasználásának, de önmagáért is érdemes elkészíteni.
A felhevített vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és paprikát. Ráöntjük a kézzel összetört paradicsomkonzervet, a ... tovább
A lencsét, melyet előzőleg beáztattunk egy órára hideg vízbe, tegyük fel főzni, friss vízben, némi sóval, és főzzük, majdnem puhára. Csepegtessük le, de a főzőlét tegyük félre. A felhevített olajon pároljuk puhára a reszelt ... tovább