Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizs spanyolosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főétel, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagyszerű módja a maradék főtt rizs felhasználásának, de önmagáért is érdemes elkészíteni.
A felhevített vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és paprikát. Ráöntjük a kézzel összetört paradicsomkonzervet, a levével együtt, majd belekeverjük a főtt rizst. Csak addig hagyjuk hagyjuk a tűzön amíg felforr, majd lefedve pihentessük tíz percig. Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a reszelt sajtot.
Önmagában könnyű vacsora vagy szárazabb sültek mellé illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)