Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás-citromos csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet vágjuk kockára, majd forgassuk át a liszt, bors, só, pirospaprika és a zúzott fokhagyma keverékében. Süssük át a felforrósított olaj-vaj keverékében. Szedjük ki szűrőkanállal, majd tegyük félre. A sütőzsiradékban süssük át a karikára vágott hagymát és a gombát, ha zsírjára sült, öntsük fel a borral, a citrom levével. Végül keverjük bele a csirkehúst. Tálaláskor szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel. Párolt rizzsel vagy pirított burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)