Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás borjútokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Csípős, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 dl borjúalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúhúst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. A felhevített olajon átpirítjuk, felöntjük a borral, rászórjuk a felaprított chilit, a citrom lereszelt héját és a kakukkfüvet, sózzuk, majd ha a levét elfőtte, az alaplét részletekben hozzáadva, puhára pároljuk. Ha megpuhult, belekeverjük a meghámozott és gerezdekre vágott almát, felöntjük a tejszínnel és éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Párolt rizs illik mellé köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)