Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke tagine zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Kemence, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
15 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
3 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
10 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál ras el hanut ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot a ras el hanut felével és sóval meghintve, a felhevített olajon átsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A centis kockákra vágott zöldségeket a sütőzsiradékon, a megmaradt fűszerekkel elkeverve átsütjük. Az összes alapanyagot egy tagine-be vagy római tálba téve, lerétegezünk. Aláöntjük a bort, a tetejére szórjuk az aszalt szilvát és a mandulát, majd kis lángon vagy 150 fokos sütőben, másfél órát pároljuk.
Kuszkusszal vagy bulgurral tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)