Csirke tagine zöldségekkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Kemence, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombot a ras el hanut felével és sóval meghintve, a felhevített olajon átsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A centis kockákra vágott zöldségeket a sütőzsiradékon, a megmaradt fűszerekkel elkeverve átsütjük. Az összes alapanyagot egy tagine-be vagy római tálba téve, lerétegezünk. Aláöntjük a bort, a tetejére szórjuk az aszalt szilvát és a mandulát, majd kis lángon vagy 150 fokos sütőben, másfél órát pároljuk. Kuszkusszal vagy bulgurral tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||