Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Kubai fehérbab leves (Caldo Gallego)

A zöldségeket vágjuk apró kockára, majd, a burgonya és a kel kivételével, tegyünk mindent egy megfelelő méretű fazékba. Két liter vízzel öntsük fel és lefedve, kis lángon főzzük három órát. Ekkor dobjuk bele a kockára ... tovább

Petőfi rostélyos

A szalonnát apró kockára vágom, majd kis lángon, zsírjára sütöm. A pörcöt, beáztatott római tálba szórom. A sózott, borsozott húst, a zsiradékban fehéredésig sütöm, majd a szalonna pörcre fektetem. A sütőzsiradékban ... tovább

Csípős, mustáros tokány

Az olajon átpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzá adjuk, az apró kockára metélt, fokhagymát. Két perc után belekeverjük, a ceruzányi csíkokra vágott, húst. Nagy lángon fehéredésig sütjük, ekkor sózzuk, borsozzuk, ... tovább

Sárgabarackos csirketagine

A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba ... tovább

Húsvéti újhagymás, tojásos sonkakocsonya

Egy tálba, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagyma és a finomra vágott metélőhagyma kerül. Két deci húsalapléből citromlével, sóval, borssal és cukorral ízesítve keverjünk salátalevet és öntsük a hagymára. Hagyjuk ... tovább

Tavaszi pörkölt

A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott ... tovább

Gnocchi csirkepaprikás mártásban

A finomra vágott hagymát, a felhevített olajon, megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott csirkét, a kis kockára metélt paprikát és paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára ... tovább

Húsvéti bárányraguleves

A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát és paprikát, majd a kis kockára vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás zsiradékon. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott répaféléket és a felkockázott zellert. Ezzel is ... tovább

Zúzás zöldsaláta

Két evőkanál olajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát, majd átsütjük rajta az apró kockára vágott zúzát, kevés vízzel felöntve, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve, fő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább

Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival

A szűzpecsenyét kenjük be olajjal, majd hintsük meg sóval és a durvára tört borskeverékkel. Terítsünk egymásra két alufólialapot, melyeket kissé meggyűrögetünk, hogy a lapok ne tapadjanak szorosan egymáshoz. Grillrácson, úgy ... tovább