Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi pörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával és majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Adjuk hozzá a felkarikázott zsenge répát, a felkockázott karalábét és a zöldborsót. Főzzük készre, úgy, hogy a zöldségek még maradjanak roppanósak.
Tálaláskor szórjuk meg apróra metélt petrezselyemzölddel.
Párolt rizs illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)