Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Töltött káposzta Gixer kedvére

A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A levéből azért tegyünk el, mert az utánízesítéshez jól jöhet és másnap is kellhet, esetleg kis ... tovább

Palócleves

A füstölt szalonnát apró kockákra felvágjuk és zsíron a lábasba téve megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk és megfonnyasztjuk. Beletesszük az alaposan megmosott és kockára vágott ürühúst. Elkeverjük, megsózzuk, ... tovább

Orjaleves

A megmosott karajcsontot 2,5 liter vízben feltesszük főni. Az első forrás után a tetejéről a habot leszedjük. A fűszerekkel ízesítjük és hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelkáposztát, az ... tovább

Székelykáposzta

A kockákra vágott bacont megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát meg a paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával fél órát pároljuk. ... tovább

Körömpörkölt

A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, ... tovább

Szójapörkölt

Előző este áztassuk be a szójakockát bő vízben. Másnap öblítsük le az áztatóvizet és szórjuk rá a szójaízesítő fűszerkeveréket és öntsünk rá fél liter vizet. Többször keverjük át, majd a megdagadt szójakockát a ... tovább

Forró sajtos gombás stangli

A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a ... tovább

Sárgaborsó fűszeresen

A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a curry-vel, rádobjuk a a borsót. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és ... tovább

Padlizsános lecsó

A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük és félretesszük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A ... tovább

Sonkával töltött, rántott paprika

A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást ... tovább