Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkával töltött, rántott paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a törött borsot. Összeforgatjuk a darálékkal és zsemlemorzsa hozzáadásával képlékeny masszává keverjük. A sonkás masszát beletöltjük a paprikákba. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a 175 fokra melegített olajban 10 perc alatt pirosra sütjük. Az olajat leitatjuk róla és előmelegített tálra rakjuk.
Tartármártással előételnek, rizskörettel és salátával főételnek tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)