Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Orjaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 csipet kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 db bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1/4 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
1 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 kg húsos karajcsont ? ? ? ? ? ?
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
3 db szegfűbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott karajcsontot 2,5 liter vízben feltesszük főni. Az első forrás után a tetejéről a habot leszedjük. A fűszerekkel ízesítjük és hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelkáposztát, az egészben hagyott gombát, fokhagymát, vöröshagymát, paradicsomot és zöldpaprikát. Lassú tűzön két órát főzzük. Ezután a levest 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Finom metélttel és a külön tálra tett zöldségekkel tálaljuk.
A csontos húst ecetes tormával vagy mártással adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)