Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Körömpörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg köröm  326 16 29 0.3 0 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, fűszerpaprikával meghintjük, sózzuk, borsozzuk beledobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd vízzel felengedjük és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leomoljon. Szaftja legyen bőséges, de tartalmas. Ez egy igazi tunkolós étel. Ha nem kuktában készítjük, a puhulási ideje 3-4 óra. Aki szereti, a végén, a krumplit is belefőzheti.
Főtt burgonyával és kovászos uborkával tálaljuk

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)