A kissé zsírosabb borjúhúst ledaráljuk a fokhagymával és két fej vöröshagymával, majd a paradicsompürével, a fűszerkeverékkel, 3 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózva, borsozva jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, ... tovább
A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor ... tovább
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha ... tovább
A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a ... tovább
A bográcsban felhevítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, ekkor rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst. Kevergetve pirítgassuk, hagyjuk hogy a hús kifehéredjen és levet engedjen, ekkor feljebb emeljük a ... tovább
A bárányhúst kockára vágjuk, majd az olajjal, a finomra metélt hagymafélékkel és a zöldfűszerekkel elkeverve, fél órát pihentetjük. A paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt szintén felkockázzuk, megsózzuk és összeforgatjuk a ... tovább
A paradicsomot kicsumázzuk, a belsejéből a magos részt kinyomjuk. A paradicsompaprikát szintén kicsumázzuk és feldaraboljuk. A finomra vagdalt hagymával, a babérlevelekkel és az őrölt fűszerekkel főzni kezdjük. Egy órát lassú ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött ... tovább
A majonézből, a tejfölből, a tejszínből a lereszelt ecetes uborkából, az apróra metél kapribogyóból és metélőhagymából, mustárral, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. A csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és az ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött ... tovább