Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mexikói borjútokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor felöntjük a sörrel, megfűszerezzük sóval, borssal és az ízlés szerint kimagozott chilivel. Majdnem puhára főzzük, ekkor belekeverjük a körömnyi darabokra vágott paradicsompaprikát. Ha minden megpuhult, beleöntjük a konzervkukoricát és a szeletelt gombát, a levük nélkül. Ezzel már csak összeforraljuk.
Párolt rizzsel vagy sültburgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)