Mexikói borjútokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor felöntjük a sörrel, megfűszerezzük sóval, borssal és az ízlés szerint kimagozott chilivel. Majdnem puhára főzzük, ekkor belekeverjük a körömnyi darabokra vágott paradicsompaprikát. Ha minden megpuhult, beleöntjük a konzervkukoricát és a szeletelt gombát, a levük nélkül. Ezzel már csak összeforraljuk. Párolt rizzsel vagy sültburgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||