Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges bárány diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 85 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Diszkosz, Római tál, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
40 dkg padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
40 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bárányhúst kockára vágjuk, majd az olajjal, a finomra metélt hagymafélékkel és a zöldfűszerekkel elkeverve, fél órát pihentetjük. A paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt szintén felkockázzuk, megsózzuk és összeforgatjuk a hússal. A diszkoszt alufóliával kibéleljük, majd beleöntjük a keveréket. A tetejére szalonnaszeleteket téve, a diszkoszt lezárjuk és bő órára parázsba temetjük.
Tejfölt és friss kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)