A padlizsánt és a paradicsompaprikát forró sütőben addig sütöm, amíg a héja megfeketedik, majd lefedve megvárom, hogy kicsit lehűljön. Ha van lehetőségünk faszénparázs felett süssük, sokkal finomabb íze lesz. A megsült ... tovább
A felforrósított vajon párolni kezdjük a finomra aprított hagymát, ha összeesett, rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, majd kissé lepirítjuk. Belekeverjük, a répához hasonló darabokra vágott cukkínit, paprikát és a ... tovább
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd ... tovább
A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, majd magos részét kikaparjuk. Az almát kicsumázzuk. A paradicsomot, az almát, a mazsolát és a hagymát, a chilivel húsdarálón ledaráljuk és főzni kezdjük, beleszórjuk a porrá tört ... tovább
A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Olajjal vékonyan megkenve sózzuk, borsozzuk meg, majd grillrácson süssük meg, amikor kissé lehűlt vágjuk falatnyi darabokra. Három evőkanál olajból, a borecetből, a zúzott ... tovább
A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A ... tovább
A tőkehalfilét a citrom kicsavart levével megcsöpögtetjük és besózva fél órát állni hagyjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, a chilipaprikát vékonyra karikázzuk. A felforrósított vajban a halfiléket pirosra sütjük, majd ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra ... tovább
Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, ... tovább
A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük.
A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 ... tovább