Ajvar
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 kg
paradicsompaprika |
31 |
0.9 |
0.2 |
6.4 |
2 |
0 |
2 kg
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A padlizsánt és a paradicsompaprikát forró sütőben addig sütöm, amíg a héja megfeketedik, majd lefedve megvárom, hogy kicsit lehűljön. Ha van lehetőségünk faszénparázs felett süssük, sokkal finomabb íze lesz. A megsült zöldségek héját lehúzzuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk és az összes hozzávalóval együtt lábosba tesszük és felfőzzük, botmixerrel összeturmixoljuk és a kívánt sűrűségűre főzzük, forrón üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Húsok vagy grilltálak mellé tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)