Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ajvar

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
2 kg padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt és a paradicsompaprikát forró sütőben addig sütöm, amíg a héja megfeketedik, majd lefedve megvárom, hogy kicsit lehűljön. Ha van lehetőségünk faszénparázs felett süssük, sokkal finomabb íze lesz. A megsült zöldségek héját lehúzzuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk és az összes hozzávalóval együtt lábosba tesszük és felfőzzük, botmixerrel összeturmixoljuk és a kívánt sűrűségűre főzzük, forrón üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Húsok vagy grilltálak mellé tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)