Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkínisaláta télire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkinit félbevágjuk és a magos részt kikaparjuk, majd fél centis szeletekre vágva besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a levét. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel és evőkanálnyi sóval. A jól kicsavart cukkinit lerétegezzük a kaporszálakkal és a felkarikázott hagymákkal, de ne nyomkodjuk nagyon szorosra. Végül ráöntjük a forró levet és a tetejére szórva a tartósítót lezárjuk és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)