Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsom csatni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sós, Édes, Savanyú, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 kg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
20 adag mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
50 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
3 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, majd magos részét kikaparjuk. Az almát kicsumázzuk. A paradicsomot, az almát, a mazsolát és a hagymát, a chilivel húsdarálón ledaráljuk és főzni kezdjük, beleszórjuk a porrá tört fűszereket, majd jó órát rotyogtatjuk. Óvatosan, mert könnyen leég. Ekkor belekeverjük a mézet és az ecetet. Még tíz percig főzzük, forrón üvegekbe merjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)