A zöldségeket, tisztítás után, vékonyan felszeleteljük.
Az ecetben feloldjuk a többi hozzávalót, majd az összekevert zöldségekre öntjük. 2 napig többször átkeverve, hagyjuk érni, ezután, nem túl szorosan üvegekbe töltjük és ... tovább
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kicsumázzuk. A főzőedénybe tesszük és ráöntjük
a cukrot, gyengéden átkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap, a forrástól számítva 20 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük, ... tovább
A spárgát megtisztítjuk. Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve meghámozzuk, majd csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen beleférnek a kötegek, annyi vizet töltünk, hogy az a felállított spárgakötegek ... tovább
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, majd szorosan üvegbe rakjuk, közétűzzük a megtisztított, hosszában felcsíkozott tormát. A 2 liter vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd lehűtjük, belekeverjük a tartósítót és ... tovább
A cseresznyepaprikát átválogatjuk, megmossuk és szárát rövidre vágjuk.
1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a végén beleöntjük az ecetet és forrón, az üvegekbe rakott, paprikára öntjük. A tetejére késhegynyi ... tovább
Az érett barackot forró vízbe dobjuk, majd szinte azonnal kivesszük, így a héja könnyedén eltávolítható. Kimagozzuk és rászórjuk a cukrot. Elektromos habverővel negyed órát keverjük. Tiszta üvegekbe töltjük és a tetejére ... tovább
A cukkinit félbevágjuk és a magos részt kikaparjuk, majd fél centis szeletekre vágva besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a levét. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel és evőkanálnyi sóval. A jól kicsavart ... tovább
A vékonyan felkarikázott cukkinit és paprikát üvegbe rétegezzük. A megtisztított tormát felkarikázom és közészórom. A léhez 4 deci vízbe beledobom a fűszereket és felforralom, végül hozzáöntöm az ecetet és ha újraforrt, a ... tovább
A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a ... tovább
A paradicsomot kicsumázzuk, majd feldarabolva felfőzzük.
Közben a paprikát is kicsumázzuk és karikára vagy csíkokra vagdaljuk. A forró paradicsomot paradicsompasszírozón áttörjük és a paprikadarabokat negyed órát főzzük a lében, ... tovább