Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spárga üvegben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sós, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A spárgát megtisztítjuk. Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve meghámozzuk, majd csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen beleférnek a kötegek, annyi vizet töltünk, hogy az a felállított spárgakötegek háromnegyedéig érjen, vagyis a spárgafejek kiálljanak belőle. A forrásban lévő vízbe egy kanál sót dobunk és belehelyezzük a kötegeket. A spárgát az újraforrástól számított 8 percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük a fazékból. Ha kihűlt, szorosan egymás mellé, a kiforrázott üvegekbe állítjuk. A főzővízből másfél liter vizet újra felforralunk, beleszórjuk a maradék sót, a cukrot és miután kihűlt, a zöldségre öntjük. Az üvegek tetejére késhegynyi nátrium - benzoátot szórunk, majd lezárjuk. Az üvegeket nedves dunsztba tesszük és a forrástól számítva 1 órát gőzöljük. A gőzölő fazékban hagyjuk kihűlni.
Leöblítve előfőzött spárgaként használjuk fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)