Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ecetes paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Savanyú, Sós
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 kg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, majd szorosan üvegbe rakjuk, közétűzzük a megtisztított, hosszában felcsíkozott tormát. A 2 liter vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd lehűtjük, belekeverjük a tartósítót és felöntjük vele a paprikát. Az üveget megrázzuk, hogy az ecetes lé mindenhol ellepje a paprikát. Lezárjuk az üveget és a kamrába tesszük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)