Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olasz ecetes hagyma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Főtt, Sós, Savanyú, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Főétel előtt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 adag szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 liter fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 kg gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított gyöngyhagymát sós vízbe 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Az egy liter ecetet a fűszerekkel és némi sóval felforralunk, a hagymát és a megtisztított fokhagymát két percig főzzük benne. A hagymát üvegekbe szűrjük, úgy, hogy minden üvegbe kerüljön három gerezd fokhagyma is. A főzőlevet leszűrjük és összekeverjük a maradék ecettel, ráöntjük a hagymára és ha langyosra hűlt, a tetejére öntünk fél centi olívaolajat. Az üveget lezárjuk, majd felhasználás előtt egy hónapig hagyjuk állni.
Vegyes előételekhez, ízelítőkhöz használjuk fel, de savanyúságnak is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)