Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csalamádé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sós, Savanyú, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 dl ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 kg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 kg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg uborka  12 1 0.1 1.7 0.9 0
1.5 kg zöldparadicsom ? ? ? ? ? ?
1.5 kg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1.5 kg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
12 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál borkén 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál borkősav 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket, tisztítás után, vékonyan felszeleteljük.
Az ecetben feloldjuk a többi hozzávalót, majd az összekevert zöldségekre öntjük. 2 napig többször átkeverve, hagyjuk érni, ezután, nem túl szorosan üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)