Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cékladzsem

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Karácsony, Buli, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 üveg ecetes torma ? ? ? ? ? ?
3 kg cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott céklákat alufóliába burkoljuk és 175 fokra előmelegített sütőben, egy órát sütjük. Forrón megtisztítjuk, a kétharmadát húsdarálón ledaráljuk, a többit kockára vágjuk. A porrá tört fűszerekkel, a tormával és a többi hozzávalóval elkeverjük. Szükség szerint utánfűszerezve, kevés vizet hozzáöntve felforraljuk. Üvegekbe töltjük, lezárjuk és 10 percre fejreállítva, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. A kamrában hónapokig eláll. Grill vagy szárazabb sült húsok mellé kiváló.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)