A lisztet összekeverjük a sütőporral és összegyúrjuk a tehéntúróval, a vajjal, a tojássárgájákkal, a sóval, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Lisztezett gyúródeszkán 1.5 cm vastagra kinyújtjuk és egy közepes nagyságú ... tovább
Egy magas tepsi aljára teszem a sárga piskótát. Meglocsolom a szirup egyharmadával és rákenem a sárga krém egyharmadát. Meghintem a dió és a mazsola felével, majd ráfektetem a csokoládés piskótalapot. Ezt is meglocsolom a sziruppal, ... tovább
A pulykamellet szeletekre vágjuk és fólia alatt vékonyra kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után, nagyon finomra vagdaljuk és forró olajon éppen csak ... tovább
A csirkemellek bőrét lehúzzuk, kifilézzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk. A sajtokat megreszeljük és összekeverjük. A tojásokat felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint borsothagymát. A ... tovább
A csirkét tisztítás, megmosás után darabokra vágjuk. (Az aprólékot tegyük el a mélyhűtőbe vagy főzzük meg levesnek). A húsdarabokat megsózzuk. A vöröshagymát tisztítás után, finomra vágjuk, majd az apró kockákra vágott és ... tovább
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral elkevert, 2 dl-nyi langyos tejben elkeverjük, meghintjük egy kis liszttel, majd, meleg helyen, felfuttatjuk. A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek. Az átszitált lisztet nagy tálba szórjuk. ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, a porcukorral, adjuk hozzá a hideg vajat és a hántolt, őrölt mandulát. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Tegyük fóliába és rakjuk hűtőszekrénybe. Másnap vegyük ki a tésztát és sodorjunk belőle ... tovább
A rétesliszet a sütőporral a reszelt citromhéj felével és a porcukorral összekeverjük. A keverék felét kivajazott tepsibe szórjuk.
A túrót villával összetörjük és egyenletesen elosztjuk a tepsiben. Rászórjuk a morzsát, a ... tovább
Az élesztőt 2 deci langyos vízben, a cukorral elkeverve negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót összeforgatjuk és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztőt, majd további kb 3 deci langyos víz ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. A húst megdaráljuk és összekeverjük az előfőzött rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket kiszedjük.
A ... tovább