Gombás, göngyölt pulykamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 evőkanál
zabpehely |
295 |
8.8 |
1.7 |
60.7 |
13.8 |
0 |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
konyak |
246 |
0 |
0 |
1.7 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
25 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet szeletekre vágjuk és fólia alatt vékonyra kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után, nagyon finomra vagdaljuk és forró olajon éppen csak üvegesre párolva, rátesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd saját levében puhára pároljuk és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel. Hűlni hagyjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a felvert tojást, 1 evőkanál tejfölt, a konyakot és a zabpelyhet, félretesszük. A hússzeletekből két téglalapot formázunk, külön-külön alufólialapra fektetjük, rákenjük a gombás masszát és szorosan felcsavarjuk. Az alufóliába csomagoljuk és két végét összetekerjük, mint a szaloncukornak. Tepsiben 2 ujjnyi sós vizet forralunk, a két tekercset beletesszük és előmelegített sütőben 40 percig 175 fokon sütjük, majd a fóliát felvágva 10 perc alatt a tetejét megpirítjuk. Közben a többi párolt gombára ráöntjük a bort, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük a tejföllel simára kevert liszttel. Kevergetve felfőzzük. A roládokat ferdén felszeletelve, a gombamártással leöntve tálaljuk.
Ajánlott köret párolt rizs, galuska vagy burgonyapüré.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)