| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 maréknyi spenót | 18 | 2.3 | 0.3 | 1.8 | 6.3 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál szódabikarbóna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 25 dkg csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| 60 dkg pulykamell | 106 | 24.1 | 9.5 | 1 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A spenótot forrásban lévő, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd azonnal leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetve félretesszük. A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy, folpack alatt, vékony, téglalap alakú szeletté tudjuk verni. 3 evőkanál felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a felszeletelt gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és süssük zsírjára. Ekkor keverjük bele a finomra vágott zöldpetrezselymet és a felvert tojásokat, csak addig süssük, amíg a tojás éppen megszilárdul. A pulykalapot hintsük meg sóval és terítsük rá a spenótleveleket. Az egyik hosszanti szélén egy sávot hagyjunk szabadon. A spenótrétegre simítsuk rá a gombás masszát, majd tekerjük fel a hússzeletet. A szabadon maradt rész kerüljük alulra. A külsejét is sózzuk, borsozzuk meg és tekerjük olajjal megkent alufóliába, a két végét szaloncukorszerűen tekerjük meg. Tegyük tepsibe, öntsünk alá ujjnyi vizet. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe és pároljuk egy órát. Végül a fóliát bontsuk szét és a hőfokot 175 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, negyed óra alatt süssük pirosra.