Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombával-spenóttal töltött pulykamellrolád

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 95 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 maréknyi spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A spenótot forrásban lévő, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd azonnal leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetve félretesszük. A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy, folpack alatt, vékony, téglalap alakú szeletté tudjuk verni. 3 evőkanál felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a felszeletelt gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és süssük zsírjára. Ekkor keverjük bele a finomra vágott zöldpetrezselymet és a felvert tojásokat, csak addig süssük, amíg a tojás éppen megszilárdul. A pulykalapot hintsük meg sóval és terítsük rá a spenótleveleket. Az egyik hosszanti szélén egy sávot hagyjunk szabadon. A spenótrétegre simítsuk rá a gombás masszát, majd tekerjük fel a hússzeletet. A szabadon maradt rész kerüljük alulra. A külsejét is sózzuk, borsozzuk meg és tekerjük olajjal megkent alufóliába, a két végét szaloncukorszerűen tekerjük meg. Tegyük tepsibe, öntsünk alá ujjnyi vizet. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe és pároljuk egy órát. Végül a fóliát bontsuk szét és a hőfokot 175 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, negyed óra alatt süssük pirosra.
Szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni. Melegen burgonyapürével tálaljuk, hidegen, vékonyra szelve hidegtálak része lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)