| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 csipet szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 40 dkg spenót | 18 | 2.3 | 0.3 | 1.8 | 6.3 | 0 |
| 1.2 kg
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. Rákenjük a sóval, borssal meghintett húsra. Egy evőkanál olajon átpároljuk a finomra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. A tojásrétegre kenjük. A roládot feltekerjük, kívülről, a félretett olajjal bekenjük és alufóliába csomagoljuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és háromnegyed órát pároljuk. Az utolsó tizenöt percre a fóliát lebontjuk, és a levével locsolgatva, pirosra sütjük. Tálalás előtt tíz percig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük fel.