Sertésrolád spenóttal és tojással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
1.2 kg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. Rákenjük a sóval, borssal meghintett húsra. Egy evőkanál olajon átpároljuk a finomra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. A tojásrétegre kenjük. A roládot feltekerjük, kívülről, a félretett olajjal bekenjük és alufóliába csomagoljuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és háromnegyed órát pároljuk. Az utolsó tizenöt percre a fóliát lebontjuk, és a levével locsolgatva, pirosra sütjük. Tálalás előtt tíz percig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük fel.
Hidegen adhatjuk büféasztalra is.