Sertésrolád spenóttal és tojással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. Rákenjük a sóval, borssal meghintett húsra. Egy evőkanál olajon átpároljuk a finomra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. A tojásrétegre kenjük. A roládot feltekerjük, kívülről, a félretett olajjal bekenjük és alufóliába csomagoljuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és háromnegyed órát pároljuk. Az utolsó tizenöt percre a fóliát lebontjuk, és a levével locsolgatva, pirosra sütjük. Tálalás előtt tíz percig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük fel. Hidegen adhatjuk büféasztalra is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||