Gombával-spenóttal töltött pulykamellrolád (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A spenótot forrásban lévő, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd azonnal leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetve félretesszük. A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy, folpack alatt, vékony, téglalap alakú szeletté tudjuk verni. 3 evőkanál felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a felszeletelt gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és süssük zsírjára. Ekkor keverjük bele a finomra vágott zöldpetrezselymet és a felvert tojásokat, csak addig süssük, amíg a tojás éppen megszilárdul. A pulykalapot hintsük meg sóval és terítsük rá a spenótleveleket. Az egyik hosszanti szélén egy sávot hagyjunk szabadon. A spenótrétegre simítsuk rá a gombás masszát, majd tekerjük fel a hússzeletet. A szabadon maradt rész kerüljük alulra. A külsejét is sózzuk, borsozzuk meg és tekerjük olajjal megkent alufóliába, a két végét szaloncukorszerűen tekerjük meg. Tegyük tepsibe, öntsünk alá ujjnyi vizet. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe és pároljuk egy órát. Végül a fóliát bontsuk szét és a hőfokot 175 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, negyed óra alatt süssük pirosra. Szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni. Melegen burgonyapürével tálaljuk, hidegen, vékonyra szelve hidegtálak része lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||