Pulykatekercs spenóttal és mozzarellával töltve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
20 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
20 dkg
mozzarella sajt |
274 |
14.7 |
22.5 |
2.8 |
0 |
37 |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet nagy szeletté vágjuk és fólia alatt téglalappá verjük. A felforrósított vajon, addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslapra terítjük, majd befedjük a vékonyra szelt mozzarella felével. Kiolajozott alufóliába göngyöljük, melynek a két végét szaloncukorszerűen lezárjuk. Tepsibe tesszük és aláöntünk egy pohár vizet. 175 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük, ekkor a fóliát felvágjuk és a megmaradt mozzarellát a hústekercs tetejére terítjük. Addig toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Ferdén felszeletelve tálaljuk.
Főtt burgonyát vagy burgonyapürét adhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)