Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykatekercs spenóttal és mozzarellával töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet nagy szeletté vágjuk és fólia alatt téglalappá verjük. A felforrósított vajon, addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslapra terítjük, majd befedjük a vékonyra szelt mozzarella felével. Kiolajozott alufóliába göngyöljük, melynek a két végét szaloncukorszerűen lezárjuk. Tepsibe tesszük és aláöntünk egy pohár vizet. 175 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük, ekkor a fóliát felvágjuk és a megmaradt mozzarellát a hústekercs tetejére terítjük. Addig toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Ferdén felszeletelve tálaljuk.
Főtt burgonyát vagy burgonyapürét adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)