Pulykatekercs spenóttal és mozzarellával töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet nagy szeletté vágjuk és fólia alatt téglalappá verjük. A felforrósított vajon, addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslapra terítjük, majd befedjük a vékonyra szelt mozzarella felével. Kiolajozott alufóliába göngyöljük, melynek a két végét szaloncukorszerűen lezárjuk. Tepsibe tesszük és aláöntünk egy pohár vizet. 175 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük, ekkor a fóliát felvágjuk és a megmaradt mozzarellát a hústekercs tetejére terítjük. Addig toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Ferdén felszeletelve tálaljuk. Főtt burgonyát vagy burgonyapürét adhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||