A chilipaprikát felaprítjuk, ízlés szerint a magját eltávolítjuk.
A répát almareszelőn lereszeljük. Az olaj felében a paprikát és a répát átsütjük, de a répa maradjon roppanós. A megtisztított kelt vékony csíkokra vágva, a ... tovább
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított hagymát megpirítjuk rajta. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredési sütjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott ... tovább
Uborkagyaluval szeleteljük fel a megtisztított burgonyát. A vöröshagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg a felhevített olajon, dobjuk hozzá a felcsíkozott gépsonkát, forgassuk át, majd borsozzuk meg és keverjük bele a zúzott ... tovább
A paprikákat megmosom, lehetőleg különböző színűeket választok, mert szebben mutat és üvegekbe rakom. Két liternél, az ecet mennyiségével kevesebb, vizet forralok, a fűszereket beleszórom, majd ha felforrt, beledobom a sót és ... tovább
A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, a bőrt és a csontot tegyük el levesnek. A paprikakrémből, a mézből, a zúzott fokhagymából, ízlés szerint sózva, borsozva készítsünk krémet, majd kenjük rá a combokra és hagyjuk ... tovább
A húst kockákra, a szalonnát pedig hasonló nagyságú szeletekre vágjuk. Váltakozva bambusznyársakra húzzuk.
A többi hozzávalóból, a só kivételével pácot készítünk és a nyársakat belefektetjük, egy szer megforgatva két órát ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, ... tovább
A gyöngytyúkot negyedekbe vágjuk és egy lábasba helyezzük. Annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, vöröshagymát és a zellerzöldjét. Sóval, egész borssal ... tovább
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró olajban megsütjük. A tojásokat egy keverőtálba ütjük. Megsózzuk és hozzáöntjük a tejszínt, majd habverővel jól összekeverjük. ... tovább
A gyöngytyúkot feldaraboljuk, megsózzuk törött borssal megszórjuk, és a felhevített olajban a darabokra vágott sárgarépával, vöröshagymával megpirítjuk. Leöntjük róla az olajat, megszórjuk liszttel, hozzátesszük az ... tovább